Rendeljen vagy vásároljon nálunk egész tortát 30% kedvezménnyel!
 
Ki ne emlékezne a Nagymama receptfüzetére, a megsárgult, szamárfüles, pecsétes sárga lapokra, mely a legnagyszerűbb sütemények titkát őrizte.



Elő a fiókok mélyén lapuló kis könyvekkel, lapozzuk fel együtt és készítsük el saját receptgyűjteményünket!
Havonta megújuló oldalunkon a legjobb recepteket tesszük közzé - beküldő nevének megjelölésével -, hogy hozzáférhetővé tegyük azokat a cukrászat szerelmesei számára.



Beküldő: Kiss Gizella

Település: Debrecen

Az édesség neve: Csokis fánk

A recept:

Hozzávalók:
A tésztához: 120 g margarin, 120 g liszt, csipet só, 150 ml víz, 4 db tojás
mártáshoz: 80 g porcukor, 25 g liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 15 g kakaópor, 25 ml rum, 100 g étcsokoládé, 250 ml tej

Elkészítés:
A vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg elválik az edény falától. Majd lehúzzuk a tűzről és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A tésztából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük. Csepptálcára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben, és összekeverjük a cukros masszával és addig forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük. Készíthetjük úgy is hogy a csepptálcán bevonjuk a csokimázzal!



 

   

 
Az Ön neve:
Település:
Édesség neve:
E-mail címe:
A recept:

Word file feltöltése
(ha már korábban megírta Wordben, akkor itt csatolhatja)



A recept szerepelhet a recepttárban.

igen   nem





 
TáMOP-612